UNDP, u sklopu strateškog partnerstva sa Ministarstvom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Univerzitetom u Banjoj Luci (UNIBL), osnivačima budućeg Naučno-tehnološkog parka Republike Srpske (NTP RS), organizovao je četverodnevnu posjetu Srbiji, s ciljem upoznavanja sa pristupima, iskustvima i rezultatima uspješnih NTP i drugih institucija inovacionog preduzetničkog ekosistema.

Udruženje poslodavaca informaciono-komunikacionih tehnologija Republike Srpske – ICT BS, budući značajni akter i partner NTP RS-a, predstavljao je menadžer prof. dr Saša Petković, koji je kao redovni profesor preduzetništva i inovacija, predstavljao i CPME – Centar za projektni menadžment i preduzetništvo Ekonomskog fakulteta UNIBL.

Posjetili smo Državni centar za upravljanje i čuvanje podataka u Kragujevcu, NTP Niš,Fond za inovacionu djelatnost SrbijeNTP Beograd i Zavod za intelektualnu svojinu Srbije.
Razgovarali smo sa stanarima NTP u Nišu i Beogradu, predstavnicima IT startapa, i stekli dragocjena iskustva u nastavku izgradnje inovacionog preduzetničkog ekosistema Republike Srpske.